Spørg Bolius

Havedør og hoveddør med indvendig nøgle - hvordan med flugtvej og brandredning?

Hej Bolius

Krav til flugtveje - hoveddør og havedør

1) Begge døre forsynet med RUKO 1200 låse.

2) Er det er krav, at dørene indvendig skal kunne åbnes med vrider (= uden brug af nøgle) ..... eller er det ok, at nøgle er nødvendig for at åbne også indefra?

Det er lidt af en konflikt mellem at sikre, at tyve ikke umiddelbart kan komme ud af dørene og sikre, at en flugtvej ikke kræver nøgle el. andet værktøj for at komme ud.

mvh Erik

Hej Erik

Ja, det er ikke ligetil.

Jeg tror, at din hoveddør er flugtvejen, og havedøren er redningsåbning. Det har betydning, fordi du skal kunne komme ud af en flugtvej uden brug af værktøj. Du må gerne have en lås, hvor nøglen sidder i. Så i hoveddøren skal nøglen sidde i, når I er hjemme.

Er det en redningsåbning, skal nøglen sidde i, når der er mennesker i rummet. Men hvis der er andre redningsåbninger/vinduer i det rum, hvor havedøren er, behøver der ikke være en nøgle i døren.

Hvis der ikke er andre redningsåbninger i rummet, skal der være nøgle i havedøren, når der er mennesker i rummet, Man kan derfor undlade at have nøglen i om natten.

Vær opmærksom på at mit svar er bygget på antagelser, jeg kender jo ikke din boligs indretning.

Læs mere her: Flugtveje og redningsåbninger

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden