Spørg Bolius

Må det kræve nøgle at komme ud af lejligheden hvis det brænder - eller skal der være vrider indvendig?

Hej Bolius

Vi bor i en lejlighed hos en privatudlejer på første sal.
Bygningen har vist tidligere været brugt til erhverv. Vores hoveddør kan kun låses med nøgle indefra - det vil sige, vi skal bruge nøgle for at komme ud.
Vi har ikke andre udgange i lejelighed, men har en altan uden trappe ned. Vi har på det seneste gået og tænkt at vi ikke har særligt let ved at komme ud af lejligheden, hvis der skulle opstå brand, eller at vi i hvert fald vil spille en del dyrebar tid på at skulle finde og fumle med nøglen.
Vi ville derfor spørge jer om I ved om det overhovedet er lovligt at man skal bruge nøgle for at kunne komme ud af lejligheden fx ved brand.
Vi kan i praksis ikke have en nøgle siddende i låsen fast - for så kan man ikke låse døren op udefra, og vi er en del der bor sammen, hvor folk kommer og går alle mulige tidspunkter i løbet af døgnet.

Kh. de bekymrede lejere

Kære Bekymrede lejere

Man skal kunne komme ud uden brug af særligt værktøj, i tilfælde af brand.

Man kan så diskutere om en nøgle er særligt værktøj. Normal ville man jo blot sige at det, at nøglen sidder i døren, burde være ok.

Jeg regner med at der er tale om døren til lejligheden. Ikke døren til trapperummet.

Men jeg synes da at i skulle bede udlejer om at sætte en vrider på låsen indvendigt. Der er normalt en forholdsvis simpel ting som ikke koster særlig meget.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden