Spørg om indretning

Denne artikel stammer fra brevkassen ”Spørg om indretning”, som Videncentret Bolius tidligere har haft.

Hej Bolius

Vi er et par i 40'erne, der i 2009 byggede et arkitekttegnet hus på Fyn. Men vi har store udfordringer med indretning af vores stue.

Loftet i stuen går til kip og har et spot i hver tagflade. Skydedøren vender ud mod vores gårdhave, og det ene vindue er aflangt, mens de 2 andre er kvadratiske. Vinduerne er placeret i en højde, hvor vi har udsyn fra sofaen, når vi sidder ned.

Stuen er kvadratisk og måler 6,5 x 6,5 meter.

Kan I bidrage med lidt hjælp til indretningen?

Med venlig hilsen

Torben
 

Svar:

Kære Torben

I jeres nuværende indretning har I valgt at have sofaerne stående frit, hvilket er et rigtig godt udgangspunkt i den store stue, da det skaber luft og fri bevægelse.

Ulempen ved den nuværende placering er, som det ses på de medsendte fotos, at sofaerne vender ryggen til udsigten mod haven og gårdhaven og udelukkende retter blikket mod fjernsynet.

Hvis I roterer sofaerne 90 grader, får I fra begge sofaer frit udsyn til både have og gårdhave samt fjernsynet, som ændrer placering til væggen mellem det aflange og kvadratiske vindue. Et stort maleri ophænges på fjernsynets tidligere plads og vil være til skue, fra man træder ind i stuen.

Jeg har i mit forslag "indkøbt" to nye ens sofaer med chaiselonger. Den nye sofagruppe ”samles” med et stort tæppe, som også har en lyddæmpende effekt i det højloftede rum, et par små, lave sofaborde og en stor gulvlampe, som giver stemningsfuld belysning til sofagruppen.

Den væghængte reol har allerede fundet sin plads og forbliver, hvor den er.

Hjørnet mellem det store vinduesparti og det kvadratiske vindue er inddraget som læsehjørne med plads til fordybelse ved hjælp af en stor lænestol eller divan med et lille sidebord.

Og sidst men ikke mindst er der ved indgangen til stuen blevet plads til en grøn plante, fx en stuebirk, som bidrager til et bedre indeklima.

Med venlig hilsen

Morten Dalsgaard, arkitekt, m4 Arkitekter