Spørg Bolius

Hører mit skrald til ”privatlivets fred” – eller er det lovligt at kigge i det når det afhentes?

Hej Bolius

Kommunen har i parcelhuskvarterer ikke affaldssortering, men tømning 1 x ugenligt af en 100 liter papirpose.

Må skraldemanden rode i posen?

Skraldemanden bærer en pose ud, kommer tilbage og stiller posen efter at have undersøgt den øverste del af posen. Vi står nu med en næsten fyldt pose samt en ny pose til næste uges affald. Vor affaldspose indeholder almindeligt husholdningsaffald samt affald fra papirkurven herunder kontoudskrifter fra banker, papirer/dokumenter fra myndigheder etc.

Vi mener, det er en overtrædelse af privatlivets fred.

Er det strafbart?

Med venlig hilsen

K og E

Hej K og E

Normalt må ingen kigge i ens affaldsbeholder, det ville, som I selv skriver, kunne være overtrædelse af grundloven mht. privatlivets fred.

Men ifølge Miljøloven, paragraf 87, må skraldemændene godt kigge i skraldespandene for at tjekke, om affaldet er sorteret korrekt.

Renovationsmedarbejderen har måske oplevet, at der er kommet noget forkert i skraldespanden, fx papir i restaffaldsbeholderen. Måske har du derfor fået din skraldespand tilbage utømt.

I kan læse bekendtgørelsen af lov om miljøbeskyttelse her: Bekendtgørelse af lov om miljøbeskyttelse 

Og læse mere om de forskellige ordninger her:Affald

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden