Spørg Bolius

Husforsikring til bindingsværkshus

Hej

Vi har købt et hus fra 1930 der har røde mursten og bindingsværk. Vi er i gang med at finde en husforsikring men der er ingen der vil forsikre mod insekt, svamp og råd fordi der er bindingsværk - selv hvis skaden ikke sker i selve bindingsværket dækker forsikringerne ikke.

Kender i til nogen selvskaber der forsikrer mod dette?

 Rita W.

Hej Rita

 

Det kan være vanskeligt at finde et selskab, der vil tilbyde I/S (insekt & svamp) dækning på et bindingsværkshus. Begrundelsen ligger naturligvis i, at der er større risiko for bl.a. rådskader på denne type bolig. Ofte kan en tilstandsrapport lægges til grund for risikovurderingen af en bygningsforsikring, så afhængig af hvor lang tid siden, det er at I har købt huset og, hvor gammel tilstandsrapporten er og ikke mindst tilstandsrapportens karakter, kunne det være en mulighed at fremvise denne overfor forsikringsselskaberne. En anden mulighed er at bede forsikringsselskabet, der skal afgive et forsikringstilbud, om at besigtige ejendommen. Dermed har selskabet via deres egen bygningskonsulent mulighed for at foretage en konkret visuel risikovurdering af huset.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Riccardo Pescatori, fagekspert

Aktuelt på forsiden