Betegnelsen PU-gulve bruges om gulve, der er belagt med polyuretan, og det kan laves i mange nuancer af grå, som i udtrykket minder om beton. Polyuretan er dybest set en robust, men også blød plastbelægning. Og det betyder i praksis, at det både er rart at gå og stå på, men samtidig også ret slidstærk. Endelig har PU-gulvbelægningen en lyddæmpende effekt, som skaber en god akustik i rummet, fordi fodtrin og andre lyde dæmpes.

 

Flere fordele

Den fleksible PU-belægning har den fordel, at den kan lægges på flere forskellige overflader lige fra trægulv til beton. Og endelig kan belægningen laves i mange farver, og selve overfladens finish kan være alt fra silkemat til helt blank.

PU er for professionelle

Ligesom betongulve lavet med flydemørtel forudsætter det stor erfaring at arbejde med polyuretan. Det kræver i den grad kunnen at udlægge materialet på den helt rigtige måde, og du skal derfor altid have professionel assistance til det projekt.

Materialet er som sådan ikke giftigt. Men det er en hærdeplast, som blandes med en base af harpiks og hærder, og det skal selvsagt gøres i de helt rigtige doseringer, med det helt rigtige håndelag og med de nødvendige værktøjer og redskaber.

I nogle sammenhænge bliver PU-gulve også betegnet som komfortgulve, hvilket henviser til at gulvets stød- og støjdæmpende egenskaber.