Skal du nippe hovederne af de visne tulipaner?

Ja, og det er en god idé. Når tulipaner visner, og kronbladene falder til jorden, skal du nippe hele hovedet af stænglen ca. 1-2 cm under hovedet.

Så suger tulipanen nemlig ikke unødig energi fra blomsterløget, og der spares dermed på energien, hvilket gør blomsterløget kraftigere og tulipanen større næste år.

Kan du fjerne tulipanstilke?

Når tulipanen er afblomstret, står stilken tilbage. Men du må ikke klippe stilken ned – lad den blive i bedet, så længe du kan holde ud at se på den – også selvom stilken bliver gul og vissen. Energien fra stænglen suges nemlig ned i løget, hvor den lagres til næste blomstring.

Omkring Sankt Hans kan du hive den visne stilk af uden problemer og uden at hive løget med op. Men gør det forsigtigt, da tulipaner kan være lidt ømtålelige.

Kan du fjerne hovederne på visne påskeliljer?

Ja, du kan sagtens hive hovederne af, hvis du ikke kan holde ud at se på de visne blomsterstande. Men det er ikke lige så nødvendigt at gøre på påskeliljer, som det er på tulipaner.

Påskeliljeblade og stængler kan du blot lade stå sammen med de andre planter i blomsterbedet – klip dem først af, når de bliver gule. Påskeliljer breder sig godt i danske haver og holder godt, og derfor kan der stå mange på samme sted.