Spørg Bolius

Hvad sker der hvis vi ikke overholder servitutter om hæk og hegn?

Hej

Hvad er konsekvens /risiko ved at overtræde en deklaration typisk? Der er tale om en servitut der gælder ca20 parceller, flere parceller overtræder allerede servituttet ved fx forkert hæk-sort samt ved at have støttemur på 70cm i skel (deklaration siger max 0,5m og 1m fra skel). Vores hus har ved køb forkert hæk (stort krat) og allerede lille støttemur på ca20cm I skel. Vi ønsker op til ca70cm mur og gerne i skel som nogle af naboerne har gjort og så med den korrekte hæksort etableret. Men idet deklaration påbyder som den gør, er vi lidt nervøse at bygge støttemuren og plane plænen ud(ingen indkigsgener da vores grund er ud mod vej) . Omvendt er vi også ærgelige over at udbedre haven med de begrænsninger, når nu naboerne er sluppet afsted med at gøre som vi gerne vil. Vi kan ikke umiddelbart finde nogen dispensationer fra deklaration på naboers matrikler. (hvor findes det præcist?).

Vi overvejer derfor at gøre som dem, men hvad kan vi risikere? Og hvad vil typisk være konsekvensen af en sådan overtrædelse i tidligere lignende sager? (hvis det overhovedet bliver en sag)

Det er byrådet der har påtaleretten. På kommunens hjemmeside læser vi at dispensation fra servitutter og deklarationer meget sjældent gives.

Hvad er jeres erfaring fra lignende sager?

På forhånd mange tak

Vh anonym

Hej

I kan blive pålagt til for egen regning at bringe forholdene i orden, og hvis ikke at det gøres pålægges bøder eller at arbejdet udføres for "jeres regning" - servitutter, deklarationer har man pligt til og selv ansvar for at overholde.

Læs mere her: Servitutter - hvad er det

og her: Pas på: Tjek servitutter før du køber bolig

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden