Spørg Bolius

Hvem er ansvarlig for ulovlig el-tavle?

Kære Bolius.

Af en elektriker har vi fået oplyst at installationen af vores eltavle er ulovligt.

I forbindelse med ombygning har vi for nogle år siden fået flyttet eltavlen fra entre til fyrrum -med en afstand på kun 30 -40 cm - adskilt af en lille væg.

Arbejdet blev udført af en lærling og blev ikke tilset af installatør.

Vi havde bestilt en ny el-tavle. Det kunne vi imidlertid ikke få, da "lærlingen" ikke havde fået en sådan med. Efterfølgende kontaktede jeg firmaet og blev brutalt afvist. Jeg opgav efterfølgende at gøre mere.

Problemet kan vi dog ikke mere lukke øjnene for.

Har installatøren fortsat et ansvar for det udførte arbejde?

Kære Susanne W

I skal have en Autoriseret El-installatør ud så i kan få lovliggjort installationerne -  man er som husejer ansvarlig for at overholde gældende love og regler.

Sikkerhedsstyrelsen har et løbende opdateret autorisationsregister, hvor du kan søge eftere  eller tjekke, om en virksomhed har autorisation inden for el (eller vvs, kloak og gas): Autorisationsregister

Om du kan gøre det firma der sendte en lærling ansvarlig kommer nok an på den aftale du havde med dem og hvilket arbejde du har betalt for.  Hvis det ligger nogle år tilbage og du har  betalt for det arbejde de har udført, og ikke betalt for en ny el-tavle kan det nok være vanskeligt.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden