Spørg Bolius

ulovlig el

Vi har købt et hus og fået lavet et el-tjek - efter vi er flyttet ind - og nu viser det sig, at der er flere ulovlige el-installationer.

 

I følge tilstandsrapporten "anbefales et el-tjek" - og sælger har ikke oplyst os om at fx indbyggede spot i loftet i entren ikke virker.

 

Har læst at sælger at sælger har ansvar for at EL efterlever gældende lovgivning og at det er ulovlig at sælge en ejendom med ulovlige el-installationer og sælgeren burde derfor som udgangspunkt dække udgifter til lovliggørelsen af installationerne

 

Men sælger oplyser, at han ikke vidste, at el installationerne var lavet ulovligt - og at det er en entrepenøren, der har stået for rennoveringen af badeværelserne og at firmaet er gået konkurs.

 

Hvordan griber vi det bedst muligt an?

Mvh Rikke

Hvis sælger selv har udført ulovlige el-installationer og ikke under sælgeroplysninger i tilstandsrapporten gør opmærksom på, at ikke alt el er udført af autoriseret el-installatør, kan han ifalde erstatningsansvar. Hvis det er tidligere ejer der har udført den ulovlige installation og at sælger ikke vidste det, kan den tidligere ejer ifalde erstatning. Tal med det selskab du har tegnet ejerskifteforsikring i, de kan hjælpe dig videre hvis ikke de dækker udgifterne. Held og lykke

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Marianne Zabell, fagekspert

Aktuelt på forsiden