Hvidevarerne udgør en vigtig del i at få vores hverdag til at fungere. Derfor skal de helst fungere, og når de ikke gør, skal de repareres i en fart.

Det kan være besværligt at finde frem til en reparatør, der kan hjælpe med at udbedre skaden, men herunder finder du fem muligheder, du kan starte med at afprøve, før du opgiver at reparere dine hvidevarer.

Det skal du bruge for at få den bedste vejledning

  • Produktnavn og model: Det er vigtigt, at reparatørerne ved præcis, hvilken model der er tale om. Det er også gunstigt for dig, hvis du har mod på selv at søge en løsning frem på nettet.
  • Fejlkode: Hvis fx din opvaskemaskine kommer med en fejlkode, er det vigtigt at oplyse om denne
  • Problemets omfang: Er det en periodisk fejl, eller kommer den, hver gang du bruger maskinen?

Hør din hvidevareproducent eller forhandler inden reparation

Producenterne er de første, man tænker på at kontakte, hvis ens produkt er i udu. Derfor har de ofte et godt overblik over, hvilke fejl der er hyppige på den enkelte model. Da mange producenter selv har reparatører ansat, eller samarbejder med eksterne reparatører, kan de måske endda oplyse dig om en cirkapris for arbejdet.

I dag har flere hvidevareforhandlere også servicefolk tilknyttet, og du kan med fordel prøve at kontakte den butik, hvor du har købt produktet.

Søg efter reparatører lokalt

Der kan være reparatører lige rundt om hjørnet, du bare ikke vidste eksisterede, for det er sjældent, man noterer sig fx en reparatør af vaskemaskiner, før man selv står med en, der ikke fungerer.

En simpel internetsøgning hjælper dig på vej, og ellers kan det være, dine naboer eller bekendte i området har erfaringer, der kan gavne dig.

Er du på helt bar bund, findes der også sider som Reparationsguiden, der kan hjælpe dig med at finde lokale værksteder.

Søg hjælp i reparationsfora

Der er mange ildsjæle, der samles og hjælper folk med mange ting, herunder elektronik, der ikke kan mere.

Der findes steder som Repair Cafe Danmark, som er i byer over hele landet. Ellers kan det være, din kommune har et lokalt initiativ, hvor hjælpen er nær.

Forsøg selv at reparere dine hvidevarer

Er du handy og har mod på opgaven, kan du måske finde hjælp online.

Hvis din model døjer med en skavank, der ofte sender den til tælling, har venlige ligesindede muligvis lavet en guide til, hvordan du løser det, og evt. hvor du finder reservedele.

Her kan både internetfora og YouTube vise sig at være lige det, du har brug for, og samtidig en god vej til en økonomisk besparelse.

Send opgaven i udbud

Der er også mulighed for at lade andre gøre arbejdet fra start til slut. På fx MakeItGoodAgain kan du oprette din reparation og få reparatørerne til at kontakte dig med det bedste tilbud.