Spørg Bolius

Hvem skal vi kontakte for at få målt radon, skimmel og andet i kælderen?

Kære Bolius

Min hustru og jeg har købt et hus fra 1935.

Vi vil hjertens gerne høre hvilke eksperter I vil foreslå vi bør kontakte, for at få foretaget målinger for radon, skimmel og andet skidt i kælderen.

Bedste hilsner

Jay og Maria

Hej Jay og Maria

Mht måling af radon, så kan I selv foretage målinger. Den anbefalede måde er at benytte dosimetre. Det er små plastikdåser, som købes for ca. 500 kr stykket. De skal placeres rundt omkring i boligen, hvor man vil have tjekket. De kan bestille via www.radonfrithjem.dk. Skulle det vise sig at der er for højt radonniveau, så er der på samme side en liste med rådgivere, som kan give deres bud på hvad der skal gøres.

Til en generel gennemgang af jeres hus, vil jeg anbefale jer at tage kontakt til en byggerådgiver eller byggesagkyndig, som kan hjælpe jer med at kigge hele huset igennem for skimmelsvamp og andet mistænkeligt.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden