Spørg Bolius

Hvilke ejendomme bedst lydisolerede?

Jeg kigger efter en lejlighed, og et af mine krav er, at den skal være godt lydisoleret. Spørgsmålet er, hvilke ejendomme, der er bedst lydisolerede.
Jeg ved, at lydisolering blev indført i bygningsreglementet i 60'erne, og at kravene er blevet skærpet siden da.
Så jeg er mest interesseret i at vide, hvordan man vurderer ejendomme fra før 60'erne. Findes der nogle umiddelbart synlige tegn på, hvor lydt en ejendom fra før 60'erne er?

Stig N.

Kære Stig N.
Generelt skal du regne med jo nyere ejendom jo bedre lydisoleret, både mellem lejlighederne og i forhold til støj udefra - men der kan findes ældre ejendomme der er bedre lydisoleret end der har været krav om på daværende tidspunkt.
Kravene til lydisolering i Bygningsreglementerne er løbende blevet skærpet  - men da god lydisolering giver en lejlighed bedre værdi kan det være meget forskelligt fra byggeri til byggeri.
Hvor meget larm der er vil også afhænge af hvem der bor i lejlighederne - er det børnefamilier eller pensionister. Ofte er trinstøj ovenfra det mest generende, så du kan gå efter en lejlighed i øverste etage.
Ud over at gå efter lejligheder i nyere bebyggelser må du forhøre dig mere konkret hos administratorer, ejer/lejer/andelsforeninger og beboere i de ejendomme du kunne tænke dig.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden