Spørg Bolius

Hvor meget sne skal der falde, før man skal rydde?

Hvor meget sne skal der være faldet førend at man skal rykke ud og fjerne sne? Fx. hvis man bruger en proffessionel, hvornår skal de så komme og rydde sne?

Mvh Tina

Hej Tina.

Du er forpligtet til at rydde sne og gruse eller salte så hurtigt som muligt, efter det har sneet. Det fremgår ikke af lovgivningen hvor meget sne der skal ligge.

Inden for retspraksis opererer man med en tidsramme, inden for hvilken det forventes, at grundejere har ryddet sne og foretaget glatførebekæmpelse. Dette tidsrum er mellem kl. 7 (dog kl. 8 om søndagen) og kl. 22.
Falder sneen, mens du er på arbejde, behøver du ikke tage hjem for at rydde. Du skal blot sørge for at få det gjort, straks efter du er kommet hjem.
 
Det er forskelligt fra kontrakt til kontrakt, hvor meget sne der skal være faldet, før en professionel snerydder skal rykke ud. Det er derfor vigtigt at få alle detaljer nedfældet i en kontrakt, herunder hvor ofte der skal ryddes sne, og hvem der skal afgøre, om der skal ryddes sne.
 
Se også:
Husk dine vinterpligter: Om snerydning og istapper (bolius.dk)
Bestil fælles snerydning og få prisen ned (bolius.dk)

Regler vedrørende snerydning fremgår af Vejlovens kapitel 8. Eksempelvis af § 66. "Grundejerens snerydningspligt efter § 64 omfatter at rydde fortov eller sti for sne snarest muligt efter snefald."

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden