Hvordan bekæmper vi borebiller?

Borebiller

Vi bor i et parcelhus, hvor et af vores rum er anvendt som opmagasinering / pulterrum. Rummet er med cementgulv. Rummet er fyldt med div. møbler, bogkasser og meget mere, kort sagt rummet er mere eller mindre fyldt op. Rummet er tørt og det er ikke tit der bliver luftet ud.

Så har vi opdaget at der er borebiller i fødderne på et ældre afsyret karlekammerskab, i de fastin-stallerede hylder og muligvis flere andre steder.

Vores spørgsmål er hvorledes vi bekæmper disse biller. Er det muligt at gasse rummet (udført af et professionelt firma) eller skal man tømme rummet og undersøge alt hvad der er opmagasineret og så behandle de steder, hvor der er synlige ormeangreb.

Hvad kan Bolius’s panel anbefale, at behandle de angrebne steder med, hvis man selv udfører behandlingen. Tidligere brugte man C-TOX, men det kan man ikke købe mere – det var effektivt, men også temmelig giftigt.

Hej Ole T

Borebiller trives hvor der er høj fugtighed, derfor ikke i moderne varme og tørre boliger.

Derfor kan man ofte  bremse eller udrydde borebiller ved at sørge for at varme tørre omgivelser - fx  god ventilationen, standse fugtindtrængningen og kondens, og så sørge for at opvarme rummet.

Hvis det ikke er tilstrækkeligt kan træet overfladebehandles  med et træbeskyttelsesmiddel, der er godkendt til bekæmpelse af borebiller, eller et specialmiddel - det kan få købe i  byggemarked, tømmerhandel eller farvehandler. Følg nøje brugsanvisningen

Du skal være opmærksom på, at det kan blive ved at drysse ud af træet længe efter at borebillerne er døde. For at vurdere om et angreb er levende eller dødt skal du holde øje med, om der kommer flere flyvehuller i træet.

Læs mere her: Almindelig borebille

 

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden