Spørg Bolius

Hvordan deler vi håndværkerfradraget?

Kære Bolius

Når en enkelt regning incl. moms overskrider 15.000 kroner, i mit tilfælde med 3.000 kroner, hvorledes overfører jeg det til min hustru?

Kære Finn M

Hvis du mener i forhold til håndværkerfradraget, skal du være opmærksom på, at det alene er den del af betalingen, der vedrører arbejdslønnen, der gives fradrag for.

Det skal klart fremgå af fakturaen, hvad der er betaling for arbejdsløn, og hvad der er betaling for materialer.

Det er rigtigt, at selvom om du har betalt hele fakturaen, kan I som ægtefæller med fælles økonomi begge få fradrag i jeres personlige indkomst.

SKAT skriver bl.a.:
"Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi kan dog som de eneste dele, som de har lyst, og trække hver deres del af en regning fra, selvom den ene har betalt hele regningen. Beløbet overføres ikke automatisk til ægtefæller, så I skal indtaste hver jeres andel af udgiften i TastSelv."

I skal hver især indtaste jeres del af udgiften til arbejdslønnen på selvangivelsen, rubrik 460 "Indberet servicefradrag (håndværkerfradrag)"

Læs alt om håndværkerfradrag, hvilke arbejder til gives fradrag for, hvilke betingelser der skal opfyldes, hvilke oplysninger der skal være på fakturaen og meget andet her: Håndværkerfradrag

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden