Spørg Bolius

Håndværkerfradrag - kan jeg kun få fradrag på 12.500 kr. når andre der bor sammen kan få det dobbelte for det samme arbejde?

Hej Bolius

Jeg får. Skiftet vinduer for ca 70.000,- incl. montering, men hvordan kan det være at jeg , fordi jeg bor alene, kun får 12500,- i fradrag, men andre der bor feks. 2 sammen vil få 25000,- i fradrag.

Jeg har kun en indkomst, skal stadig betale 70.000,- for vinduerne, men får kun 12500,- i fradrag, det er da ikke rimeligt??

Eller overser jeg noget??

venlig  hilsen Jette H

Hej Jette H

Håndværkerfradraget er sådan at hver enkelt har mulighed for at få fradrag for udgiften til selve arbejdslønnen til håndværkerens arbejde på visse forbedringer af boligen.

Det er sådan at hver enkelt kan få fradrag for udgift på op til 12.500 kr i 2020 - og det gælder uanset om man har både helårsbolig og sommerhus, så er det det maksimale beløb.

Det er også sådan at hvis der bo flere end en person i hver husstand kan alle over 18 år benytte sig af fradraget for det arbejde de selv har betalt for.

Om det er rimelige at det følger hver person eller det skulle følge hver bolig er den vurdering man har gjort da man politisk vedtog ordningen, som du skriver er der på mange områder lige store udgifter til boligen uanset hvor mange man bor der og kan dele udgiften.

Du skal være opmærksom på at det alene er udgiften til betaling selve arbejdslønnen med montering af vinduerne du kan få fradrag for, og ikke udgiften til selve vinduerne og andre materialer.

Læs mere her: Håndværkerfradrag

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden