Spørg Bolius

Hvordan finder man oplysning om tinglyst ejerskab og gæld, når det er en andelsbolig?

Kære BOLIUS:-),

Hvordan søger man oplysning om ejerskab via tinglysning på en andelsbolig - kan ikke se noget når jeg prøver ,får kun navnet på andelsforeningen!

Håber i kan knække "nøden" :-)

Gode sommerhilsner fra Jen

Hej

I en andelsboligforening står foreningen som ejer af hele ejendommen og dermed også som ejer af de enkelte lejligheder. Andelshaver opnår ved medlemskab af foreningen en brugsret til en given lejlighed.  Ud over retten til at bebo lejligheden, giver brugsretten giver dig også ret til at oprette og tinglyse et ejerpantebrev i din lejlighed.

Ved oprettelse af at ejerpantebrev står du både som panthaver og skyldner. Så lange panteblevet er din varetægt, går tingene i sagens natur derfor lige op.

Men du kan vælge at overdrage pantebrevet til din bank som sikkerhed for et lån i andelsboligen. I tilfælde af, at du ikke betaler renter og afdrag på banklånet, kan banken begære lejligheden på tvangsauktion. 

På tinglysning.dk kan du se, om der er tinglyst et ejerpantebrev på den givne adresse. Under "kreditor" vil der normalt stå navnet på indehaveren af den givne andelsbolig. Du kan læse, hvordan du bruger tinglysning.dk i vores artikel her.

Husk at al overdragelse af andele skal finde sted gennem bestyrelsen og/eller administrator.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Jørgen Munksgaard Rasmussen, boligøkonomisk fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden