Hvordan fjerner du maling fra vinduerne?

Maling kan sætte sig fast på vinduerne, hvis du spilder, når du maler. Læs om madolie kan afhjælpe problemet, og hvad det bedste råd er.

Maling kan sætte sig fast på vinduerne, hvis du spilder, når du maler vinduesrammerne, men det kan undgås. Et husråd siger, at du kan smøre ruderne ind i madolie, for så sætter malingen sig ikke ordentlig fast på vinduerne.

Og det virker efter al sandsynlighed. Til gengæld er det et stort arbejde bagefter at skulle gøre vinduet rent.

Hvad kan ellers forhindre maling i at sætte sig fast på vinduerne?

UV-tape er den bedste løsning til at forhindre, at maling sætter sig fast på en rude. Mens solen får en almindelig malertape til at 'brænde' sig fast på vinduet, så det er meget svært at få af, kan du nemt fjerne uv-tape bagefter.

Hvis der alligevel kommer maling på ruden, når du maler din vinduesramme eller vindueskarm, kan du senere skrabe det af med en vinduesskraber.

Kilde: Produktkonsulent i Flügger, Heidi Baagøe og Bolius

 

Madolie smurt på vinduet kan gøre det nemmere at få maling væk fra ruden, men uv-tape er en langt bedre løsning. Foto: Tommy Verting

Vil du gerne have svar på, om en bestemt myte eller et husråd om hus og have virker, så skriv til tips@bolius.dk og fortæl, hvad myten eller husrådet går ud på. Vi kan ikke love at undersøge alle myter og husråd, vi modtager. De, myter og husråd, vi tager op, vil blive offentliggjort her.

Se alle tips og råd

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab