Hvor der er fest, er der ofte også rødvin, og hvor der er rødvin, kan der opstå grimme pletter på trægulve, borde og stole.

Men frygt ej, hvis du er plaget af rødvinspletter, for det er muligt at fjerne rødvin, der lige er spildt, og rødvinspletter, der er tørret ind.

Fjern rødvinspletter på trægulv - sådan gør du

Uanset, hvilken slags trægulv du har, kan du tørre rødvin, der lige er blevet spildt, op med en tør klud eller sugende køkkenrulle. Dup derefter rødvinspletten med en fugtig klud.

Er pletterne fra rødvinen tørret ind, afhænger metoden af, om trægulvet er lakeret, oliebehandlet eller sæbe- eller sæbeludbehandlet.

Lakeret og malet trægulv

Er lak eller maling intakt vil pletten fjernes ved almindelig optørring. De fleste klikgulve er i dag overfladebehandlet med en vandtæt lak, som forsegler og beskytter mod, at pletter og snavs trænger ind i træet.

Oliebehandlet trægulv

Hvis gulvet ikke er mættet med olie eller sæbe, vil farven fra rødvinen trænge ned i træet og efterlade en plet. 

Rødvinspletterne kan bleges med et lag koncentreret, surt håndopvaskemiddel. Put opvaskemidlet på pletten i en time - brug et opvaskemiddel med en deklareret pH-værdi på 4-4,5. Det er ofte de miljømærkede opvaskemidler og opvaskemidler med citron, der har en sådan pH-værdi.

Du kan også lægge en opløsning med sæbespåner på pletten i en halv times tid.

Hjælper det ikke, kan du forsigtigt slibe med et slibepapir med passende hårdhed eller forsigtigt anvende en grøn skuresvamp. Husk at slibes i træfiberens længderetning.

Sæbe- eller sæbeludbehandlede trægulve

Hvis rødvinspletten er forholdsvis ny og har efterladt et mærke på trægulvet, skal du duppe eller gnide forsigtigt langs træets årer med en klud vredet i opvaskemiddel eller sæbespåner.

Er rødvindpletten gammel, så smør glycerin på, og lad det ligge natten over.