Spørg Bolius

Hvordan hænger jeg fire lamper op - pænt på række og uden en masse ledninger?

Hej Bolius

Vi vil gerne have vore 4 pendler op at hænge 2 og 2, i vores lange vindueskarm i dagligstuen. Der er kun et stik for enden af vindueskarmen. Dvs. at vi skal have ledninger på tværs af hele vinduets længde, hvilket bestemt ikke er kønt. Vi har ingen gardiner eller lign. som vi kan "gemme" ledningen bag. Har overvejet en strømskinne, men synes at en sådan er ret markant at se på. Har I en ide til, hvordan vi hænger pendlerne op mest "usynligt"?

Tak for hjælpen.

Lone J

Hej Lone J

Ud fra din beskrivelse vil jeg vurdere, at I vil opnå den bedste løsning ved at bruge en skinne. De fås i flere varianter, nogle tykkere end andre. Undersøg hvad der er af muligheder i stedet for at købe den første I kan finde.

Nogle skinner fås i en 1-faset og en 3-faset version. Forskellen vil være at lamperne i den 3-fasede kan styres individuelt. Men omvendt kan den 1-fasede fås i en tyndere model end den 3-fasede.

Held og lykke med at finde en.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden