Spørg Bolius

Hvordan rengør og genopfrisker jeg bedst laminat køkkenbord?

Hej Bolius

Vi har overtaget et hus med laminat køkken-bordplader. Nogle steder har de rande og der er lidt farveforskel.
Af et køkkenfirma blev vi rådet til at bruge laminatrens.
Vi gav noget af pladen på vores ø - det sted blev efterfølgende lysere end resten af pladen. Vi er usikre på at bruge det igen.
Spørgsmål : Bruger vi det rigtige middel? Skal vi give hele bordpladen på en gang? Vil det udligne farveforskelle? Og hvordan undgår vi det? Har I evt andre råd.

Mvh Jan S

Kære Jan
Det er en svær opgave, men det er meget klassisk, at en ekstra særlig rengøring af en sådan bordplade vil resultere i nogle ekstremt afrensede områder, som pludseligt står meget tydelige frem. Nu er det svært at rådgive, når man ikke kan røre ved bordpladen fysisk og se den helt tæt på – foruden fotoet. Umiddelbart bør I vurdere om de afrensede områder er optimale og pæne i henhold til, hvad målet er?

A. Er dette tilfældet, så vil jeg tilråde at afrense resten af bordoverfladen efter samme metode.

B. Er dette ikke tilfældet, så vil jeg anbefale at spørge i samme butik, hvor bordpladen er købt og høre en ekstra gang, hvad de tilråder.

C. Derudover vil jeg bede jer spørge jeres forhandler, hvad de vil råde til, at I efterbehandler bordoverfladen med? Og vis dem gerne resultatet af jeres forsøg på en afrensning.

Add. De fleste rensemidler er blot stærke sæber og de fjerner al snavs og eventuelle lidt mere fedtede polerede lag fra selve overfladen, så bordoverfladerne fremstår matte.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Michael René, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden