Hvordan slipper du af med mus, når de er flyttet ind?

Er mus flyttet ind i din bolig? Ved du, hvor det er smartest at placere musefælderne? Og kender du musenes yndlingslokkemad? Se her, hvordan du bedst slipper af med mus i dit hus.

Musefælder er den bedste måde at fange mus på. Men det er ikke lige meget, hvilken musefælde du bruger, hvor du stiller dem, eller hvilken lokkemad du putter i fælderne.

Brug en kraftig musefælde i metal eller plastic

Med en kraftig klapfælde af samme type som dem, der bruges til rotter, øger du sandsynligheden for, at musen slås ihjel med det samme og ikke bare lemlæstes. Undgå de klassiske træfælder - de bedste fælder er de moderne typer i plastik eller metal.

Placér musefælder de rigtige steder

Et godt sted at sætte dine fælder op er i skabet under køkkenvasken. Her vil musen ofte komme, da den bliver tiltrukket af lugte fra køkkenet og samtidig kan kravle ind langs rør og andet.

Har du set musen et andet sted i dit hus, skal du sætte musefælderne der. Helst under en sofa, så hunde og børn ikke kan komme til den.

Se video: 'Sådan fanger du mus med fælde'

Hvordan slipper du af med mus, når de er flyttet ind?

Drop osten - mus kan meget bedre lide lugten af fx rosiner, spegepølse og chokolade. Foto: Tommy Verting

Brug lokkemad, der lugter kraftigt

Rosiner, spegepølse, peanutbutter, chokolade og nødde- eller figenpålæg er god lokkemad til mus. Det har en stærk lugt og er let at mase fast omkring udløsermekanismen i en musefælde. Drop osten –- den tørrer hurtigt ud og mister sin aroma.

Spar ikke på musefælderne

Brug hellere mange musefælder i få dage end få fælder i mange dage.

Hvis du ikke vil slå musen ihjel

Hvis du helst vil bruge fælder, der ikke skader musen, skal du transportere fælden med den indfangede mus et par kilometer væk fra huset, inden du slipper musen løs - ellers finder den sandsynligvis hjem til dig igen.

Kilder og henvisninger

Kilder:

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab