Spørg Bolius

Hvordan undgår vi generende træk i den helt nybyggede lejlighed?

Hej Bolius

Vi er flyttet ind i en nybygget lejlighed for 6 mdr. siden. Vi oplever, det trækker voldsomt fra alle ventilationskanalerne.

Der er sådan set varmt nok lejligheden, men om natten vågner vi flere gange og er helt kolde, fordi det trækker. Det samme gælder i stuen og i vores værelse, at der er så meget træk, så vi faktisk ikke kan holde det ud. Det har ikke været et problem i sommer, hvor der var varmt, men i foråret og allerede nu igen i august, er vinden blevet kold.

Udlejer/viceværten har sat nogle havlmåneformede skiver i ventilationen, som skulle sende luften op i loftet i stedet for direkte ned. Vi har fået at vide, at hvis det ikke hjælper, kan de ikke gøre mere. Vi skal indstille os på, at det er lige som at have et vindue åbent.

Kan det virkelig være rigtigt?

Hvor skal vi henvende os for at få hjælp?

Karina G

Hej Karina G

Der er altid en lille risiko for, at man vil opleve træk, hvis man har ventilationsanlæg. Men det bør ikke give så store gener, og langt oftest bør det kunne justeres eller reguleres, så det undgås.

En udfordring ved større anlæg i større bebyggelser er, at det kan være svært at lave justeringer i de enkelte boliger. Hvis I ikke kan få hjælp fra viceværten, så kan det være, I selv kan snakke med en vvs'er, som kan justere lidt på jeres system, eller måske finde anden løsning, som vil gøre det muligt at sove uden at få forfrysninger.

Har I snakket med andre i ejendommen? Det kan ofte være nemmere at få noget igennem, hvis man er flere, som har samme problem. Og ender I med at skulle have en fagmand udefra, vil det også kunne mindske udgiften betragteligt.

Jeg håber; I finder en løsning, hvor I stadig får en god ventilation i lejligheden.

I må endelig ikke begynde at lukke for ventilationen, da det er vigtigt for både jer og lejligheden, at der bliver ventileret.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden