Spørg Bolius

Hvorfor får mine planter lus?

Hej Bolius ekspertpanel. Jeg vil gerne spørge jer, hvordan det kan være at mine lidt anderledes juleroser/påskeklokker får lus? Sidste år var første gang jeg har oplevet det og nu igen i år! Det er bla. en dobbelt, en gul, og en mørkeblårød. Det skal siges at den gule har klaret sig uden lus i år! De lidt almindelige som hvide, lyserøde/ alm. røde klarer sig uden lus. Hvordan mon det kan være. Jeg har selvfølgelig sprøjtet med noget miljøvenligt, men det går udover blomsterne og frøene i blomsten bliver ikke til noget. Har i et godt råd ? Mvh. Annie K.

Det er ikke muligt at sige hvorfor nogle julerosearter angribes lettere af bladlus end andre. Det kan skyldes at overhuden på bladene er tyndest på de meget angrebne arter. Normalt kan et par overbrusninger med koldt vand forhindre bladlus i at suge på bladsiderne. Sprøjtemidler ødelægger ikke frøenes spireevne. Årsagen til at de ikke spirer er at de ikke er bestøvet godt nok.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • John Henriksen, landskabsarkitekt

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden