Spørg Bolius

Hvorfor skal græsset klippes så det er længere om efteråret end om sommeren?

Hej  Bolius

Jeg ved ikke, om det er det rigtige sted at spørge, men når jeg læser om klipning af græsplænen, så står der alle steder, at det skal klippes længere om foråret og efteråret end om sommeren.

Mit spørgsmål er så. Hvorfor skal det være kortere om sommeren?

Jeg synes da det er pænest, hvis man klipper de der 5-6 cm hele sæsonen.

Susanne B

Hej Susanne

Du kan sagtens klippe din græsplæne på 5-6 cm hele sæsonen, hvis du synes, det er pænest.

En af grundene til, at man ofte klipper den kortere er, at ikke skal klippes lige så ofte. Hvis du klipper den på 5-6 cm, vil græsstråene hurtigere lægge sig ned inden næste klipning, hvis der går for lang tid. Dette kan resultere i, at det kan være svært at få klippet græsplænen jævnt.

En anden grund er, at en kortklippet græsplæne typisk også vil være mere tæt. Dvs., de enkelte strå vil stå tættere, og plænen vil være mere modstandsdygtig over for slid. Hen over vinteren vil det så være en fordel at lade græsset være lidt længere for at beskytte rødderne.

Klipper du din plæne på 5-6 cm hele sæsonen, slipper du for at skulle justerer højden til efteråret, og så er der jo det mindre at skulle forholde sig til, og skal den ikke bruges til fodbold, behøver du ikke bekymre dig om, hvor slidstærk den er.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Berit Rørbøl, haveekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden