Spørg Bolius

Indkørsel med græsarmering - skal jeg vælge sten eller plast?

Hej Bolius

Jeg skal lave en indkørsel, som skråner ud mod off vej.da jeg har fået lavet faskine til regnvand i min baghave, sagde kommunen at jeg skulle lede regnvandet ind mod min nabo ,har ca 3,5 meter til skæl.

Jeg påtænker at lave en belægning af græsarmering, men er i tvivl om hvad der er bedst sten el dem af plastik?
og er der noget man skal være opmærksom på ?

Hilsen tvivlsomme

Hej Tvivlsomme

Med hensyn til valg af belægning, er der holdbarhedsmæssigt ikke meget forskel på om du vælger plast eller beton, så længe der er tale om en indkørsel for almindelige personbiler. En af de store forskelle ligger i udtrykket af den færdige belægning. Betonsten har ofte et større overfladeareal, og belægningen vil syne af mere. Mange af produkterne i plast har en tyndere opbygning og vil derfor have et større areal, der dækkes af græs. Den større betonoverflade på betonsten vil også have en indflydelse på hvor hurtigt vandet vil trænge ned når det regner, og derved hvor meget vand, der vil nå at løbe af til de tilstødende arealer.

Og lige præcis det vand der ikke når at sive ned skal du være opmærksom på. Du skriver, at kommunen har sagt at du skal vende faldet mod naboen, hvilket undrer mig lidt. Normalt skal man nemlig sørge for at overfladevand holdes på egen grund, og ikke ledes uden for egen matrikel. Så hvis faldet på belægningen vender mod naboen, skal du sørge for, at der er andre foranstaltninger, der kan holde på vandet og lade det sive ned, inden det når at løbe ind til naboen.

Endeligt skal du være opmærksom på hvilken bundopbygning du vælger. Både bundsikring og bærelag skal være permeable og kunne fungere som vækstlag for græsset. Dvs. du kan ikke bruge almindeligt stabilgrus, da det både pakker for hårdt og ikke er velegnet til græs. Når græsarmeringen er lagt, efterfyldes der med en blanding af grus og muld inden der sås græs. Lad det øverste vækstlag i belægning slutte 1-2 cm under belægningens top for at beskytte rødderne på græsset når der køres på belægningen.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Berit Rørbøl, haveekspert

Aktuelt på forsiden