Spørg Bolius

Isolatøren ville ikke stå på stige - så har han kunnet blæse isoleringen helt op i toppen af 2 etagers hulmur?

Hej Bolius

Vi bor i et mindre rækkehus i 2 etager fra 1960. Huset blev hulmursisoleret første gang for ca. 40 år siden. Nu er huset netop blevet hulmursisoleret igen ved et isoleringsfirmas indblæsningspartner.
Det kom lidt bag på os, at indblæsningspartneren oplyste os om, at han ikke var meget for at stå på stige m.h.p. at udtage mursten og indblæse isolering stående på en sådan. Han ville derfor foretage indblæsningen op til 1.sal stående på jorden og via de mursten han havde udtaget, som derfor blev udtaget i mandshøjde.
På forespørgsel oplyste han, at han sagtens ville kunne få isoleringen op på 1.sal, selvom han ville foretage den stående på jorden. Da han var færdig med arbejdet og kørt videre, kom jeg til at se på de øvrige rækkehuse i området. Det fremgår tydeligt af disse, at der er udtaget mursten på 1. sal m.h.p. isolering. Endda op til flere på hvert hus.
Jeg skønner, at der er udtaget mursten på vores rækkehus i 1/3 højde, således at der er 2/3 over de udtagne mursten.
Grund til bekymring ?

Vh C T

Hej Connie
Det er selvfølgelig helt fint, at en person siger fra, for at skulle udføre et arbejde som han ikke er tryg ved. Men i stedet for at prøve at løse opgaven uden at komme op i højden, skulle have insisteret på at have et lille stillads eller lignende, (en lift) så han kunne komme sikkert op i højden. Udgiften til dette tilægges jo “blot” prisen for udførelsen.
Jeg er ikke mere ekspert i hulmursisolering som sådan, men jeg finder det en smule urealistisk at han kan have udført en god og grundig indblæsning ved at skulle skyde/presse det 2/3 op i en facade…
Bevares, der er ganske meget tryk på blæserne idag, men alligevel. Dette ville klart være mere betryggende, at det var blæst ind flere steder.
Mit bedste råd er, at du får termograferet huset, og/eller at få undersøgt hulmuren fysisk ved at udtage flere sten højere/højt oppe i facaden, for at kigge ind og kontrollere densitet (og selve tilstedeværelsen) af hulmursisoleringen.
Er der ikke nok isolering øverst, er opgaven ikke løst tilfredsstillende.
Jeg håber I kan bruge mit svar. 
 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden