Spørg Bolius

Isolering af varmerør - rørskåle af skum eller mineraluld?

Hej Bolius

Isolering af varmerør i skunk-og loftsrum. Rørskåle af skum eller mineralud. Hvad er bedst?

Pex-rør er pt. i tomrør, med en skumskål ca,18 mm tyk. påtænker at skifte til mineraludskåle, 30 mm.Giver det mening? En tykkere rørskål kunne være en udfordring gr. plads. i tale om et gammelt hus.

mvh PS

Hej PS

Som udgangspunkt er der ikke forskel på hvilken type, der er bedst (skum eller mineraluld). Derfor kan jeg heller ikke anbefale den ene frem for den anden. Der kan selvfølgelig være forskel på hvordan man synes det er at arbejde med, men det er en smags sag.

I forhold til isoleringsevnen vil den som udgangspunkt også være den samme, så længe rørskålene har samme dimension. Uanset hvilken tykkelse man vælger vil varmetabet være større, jo varmere røret er.

Om det giver mening at skifte fra 18 mm til 30 mm, kommer an på hvordan man ser på det.

Mere isolering vil selvfølgelig sikre et mindre varmetab. Men hvor meget besparelse det er i kroner/øre er svært at sige. For at det skulle kunne betale sig, skulle man mene at den besparelse man gør sig på varmeregningen, skulle dække den udgift, der er forbundet med køb af ny isolering.

Få flere tips i vores artikel her: Isolering af varmerør og varmeanlæg

Håber det hjælper dig til en beslutning.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden