Kan du slippe for edderkopper i huset?

Drømmer du om et edderkoppefrit hjem? Læs her, om det overhovedet er muligt.

Edderkopper er svære at undgå i hjemmet- men du kan godt holde bestanden nede.

Edderkopper er svære at undgå i hjemmet- men du kan godt holde bestanden nede.

Nej, du kan ikke undgå edderkopper i huset fuldstændigt.

Selv hvis du støvsuger alle edderkopperne op og derefter sætter net for vinduerne og tætner alle sprækker, vil du selv komme til at slæbe nye edderkopper med ind på indkøbsvarer, overtøj osv.

LÆS OGSÅ: Kan chokolade lokke mus i en musefælde?

Kan du begrænse antallet af edderkopper i dit hjem?

Ja, du kan gøre følgende for at holde antallet af edderkopper nede:

  • Støvsug grundigt og kom godt ud i alle hjørner og kroge.
  • Tætn revner og sprækker langs paneler og lignende steder, hvor husedderkopper kan komme ind i huset, med insektpudder eller et sprøjtemiddel mod krybende og kravlende insekter indendørs.
  • Hold en god, jævn temperatur i alle rum. Edderkopper foretrækker steder, hvor der er mørkt, fugtigt og uforstyrret, fx under kommoder eller på loftet og i kælderen.

LÆS OGSÅ: Edderkopper

Hvor i boligen er der flest edderkopper?

Der kan være edderkopper i stort set hele boligen, men der er flest i i kælderen og på loftet, hvor der ikke kommer så mange mennesker. Husedderkopper er ofte på lidt fugtige steder, fx en gammel kælder.

Edderkopper er også tit på badeværelset - især i håndvasken eller badekarret, da de klatrer op igennem vand- og kloakrør.

I mange gamle huse holder edderkopper til i bjælkelaget mellem etagerne, i gamle lette ydervægge af træ og i udestuer.

Er der en hustype, der afskrækker edderkopper?

I nybyggeri af beton vil der kun være meget få edderkopper, fordi indeklimaet er for tørt til dem. Et tørt indeklima er dog også dårligt for dig selv, så prisen for at undgå edderkopper bliver ret høj.

Er edderkopper til nytte?

Ja – egentlig skal du sætte pris på dine edderkopper, for de æder en masse insekter, der ville give dig langt større problemer. Fx spiser de spyfluer, som ellers ville sætte sig på din mad og sprede bakterier. Også fluer, bænkebidere, ørentvister og andre insekter kan edderkopperne kanøfle.

LÆS OGSÅ: Kan rotter kravle op af dit toilet?

Sådan slipper brugerne af med edderkopper i huset

Bolius' venner på Facebook har masser af gode tips til, hvordan de selv slipper af med edderkopper - eller bekæmper dem.

Se et udsnit af forslagene herunder eller se alle forslag her.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab