Ukrudt behøver ikke kun være et problem i din have. Du kan sagtens spise flere typer ukrudt, og det kan være ganske velsmagende. Prøv fx:

  • Skvalderkål. De friske, sprøde skvalderkålsskud smager lidt af gulerod og peber. Skvalderkål kan bruges som krydderurt og i alle retter, hvor du ellers ville bruge spinat. Skvalderkålen kommer frem i begyndelsen af april, og kan plukkes helt frem til september måned. De friske skud er fulde af vitaminer.
  • Gule mælkebøtter. Mælkebøtteblade er gode i salater og andre retter, der passer til bladenes lidt bitre smag. Ristede mælkebøtterødder har desuden været brugt i kaffeerstatning ligesom cikorieplanten. Pas på saften fra stænglerne, der kan give brune pletter på huden og tøjet, når den tørrer ind.
  • Brændenælder. Kan bruges til brændenældesuppe og tilberedes på samme måde som spinat. Bræk stilkene af lige over jorden, så undgår du at brænde dig, men brug havehandsker for en sikkerheds skyld. Læg brændenælderne i lunkent vand en halv times tid, så brænder de næsten ikke bagefter.