I følge et gammelt husråd kan eddike fjerne lugt og pletter fra kattetis. Men i virkeligheden er eddike sjældent skrapt nok til at fjerne kattetis.

Der findes heller ikke noget videnskabeligt bevis for, at eddike hjælper mod lugtgener.

Derfor bør du anvende et mere effektivt produkt.

Hvad er det bedste middel mod kattetis?

Når du skal fjerne kattetis fra et møbel, er det ikke nok at fjerne pletten. Lugten kan blive hængende, selv om problemet kosmetisk er væk. Og lugten er vigtig at få væk, da katte har det med at tisse steder, hvor de har tisset før.

Katteejere fremhæver Rodalon, som det mest effektive middel. Det er et desinfektionsmiddel, som både dræber dårlig lugt og slår bakterier ned.

Hvordan du bruger Rodalon Indendørs til at rengøre efter urin fra en kat afhænger af, hvor katten har tisset, så læs altid brugsvejledningen. Typisk skal du dog gøre således:

  • Påfør Rodalon Indendørs i en 1:10 opløsning (dvs. 1 dl Rodalon til 1 l håndvarmt vand) med en klud, blød børste eller svamp.
  • Lad det sidde i 30 minutter.
  • Rens efter med vand.

Andre midler mod kattetis

Der er forskellige specialmidler, der annoncerer med, at de kan fjerne lugt fra tis. Det drejer sig blandt andet om produkterne Urine Off, R10 og Pist Væk. Spørg dit lokale dyrecenter, byggemarked eller hvor du tænker at købe produktet.

Undgå at bruge klorin mod kattetis

Nogle vælger at bruge klorin mod kattetis. Det er dog det værste, du kan gøre.

Den klorlugt, som klorin har, kan katte forveksle med katteurin. Derfor øger du risikoen for, at katten endnu engang vælger at tisse på stedet.