Spørg Bolius

Kan jeg få dispensation til at bo i sommerhus?

Jeg vil gerne høre, hvordan jeg gør vedrørende helårsbeboelse i sommerhus. Jeg er førtidspensionist og vil gerne købe et sommerhus og bo i det hele året. Men man må jo først, når man har boet i det i et år. Kan man søge dispensation fra denne regel?

Bedste hilsner Anne Marie

Hej Anne Marie

Man kan altid søge dispensation, men det er ikke sikkert, at man får den dispensation – og slet ikke nu, hvor kravet kun er et år mod tidligere otte år. 

Men hvis du køber sommerhuset, kan du det første år bruge det den del af året, som er tilladt for alle, der har et sommerhus. Det betyder, at du hele sommeren (otte måneder) fra 1. marts til 31. oktober må opholde dig ubegrænset i sommerhuset. Men så må du dog i den vinter, dvs. 1. november til udgangen af februar, ikke overnatte i sommerhuset bortset fra kortvarige ferieophold. 

Så ventetiden fra du har købt sommerhuset, til du må bo der, bliver reelt kun fire måneder, hvis du benytter dig af muligheden for at opholde dig der i hele sommerperioden.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden