Spørg Bolius

Kan jeg få ophævet tinglyst bestemmelse om fælles antenne på mit tag?

Til Bolius

Jeg er i 2019 flyttet ind i eget rækkehus, og finder ud af at jeg har en antenne på taget, som giver signal til hele den række der er på min vej, altså her 7 rækkehuse i alt. Det samme er gældende på de 2 andre veje, som også har en antenne siddende på det midterste rækkehus, som giver signal til de andre huse.
Jeg er af formanden blevet gjort opmærksom på, at antennen er tinglyst, så den kan ikke bare fjernes, jeg bruger den nemlig ikke, og gider ikke have den der, da der sidder fugle på den, og skider ned på mit tag, så det bliver "ødelagt".
Men kan man i 2022 ikke "forlange", at få tinglysningen ophævet grundet "forældelse" i brug af stue antenne, og bede dem som stadig bruger antennen, købe Deres egen antenne??
Jeg skal indskyde, at jeg bliver kompenseret for strøm, som den jo bruger på mit tag.

På forhånd tak/Janni H

Hvis en byrde/servitut  er tinglyst på ejendommen, så er det gældende så længe de den tinglyste byrde/servitut ikke er aflyst/ophævet  - det er den påtaleberettigede der kan aflyse/ophæve.
Om den er forældet er en vurderingssag. Hvis antennen stadig er i brug for nogle så vil den tinglyste bestemmelse sandsynligvis ikke vurderes som at være forældet.
Vi anbefaler at man laltid bør undersøge hvilke hæftelser/servitutter der er tinglyst på en ejendom man overvejer at  købe. For alt hvad der er tinglyst bliver man som ejer af ejendommen bundet af, også  selv om de aftaler er indgået af tidligere ejere. Også selvom man kan mene at det der står er forældet eller på anden måde er uaktuelle eller for besynderlige.
Læs mere her: Servitutter – hvad er det? 
og her:  Pas på: Tjek tinglyste servitutter før du køber bolig
Og her nogle eksempler: 9 mærkelige (og sjove!) servitutter 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden