Spørg Bolius

Kan jeg få tilskud til at skrotte gammel brændeovn?

Hej Bolius

Er det stadig muligt at få tilskud til

skrotning af gammel brændeovn

Med venlig hilsen

Palle G

Hej Palle G

Nej det tilbud findes ikke længere, idet de 45 millioner der var afsat til at skrotte gamle brændeovne fra før 1990, blev fordelt efter "først til mølle princippet" og allerede er opbrugt af de ca 21.000 brændeovnsejere der kom først.

Men hvis du nedlægger brændeovnen, arbejdet udføres af autoriseret skorstensfejer og du ikke opsætter en ny kan du (i 2016 og 2017) og du ellers opfylder betingelserne har du mulighed for få  håndværkerfradrag for for den del af udgiften der er betaling for arbejdslønnen.

Skat skriver:

Afmontering af eksisterende brændeovne og pejseindsatse (omfatter selve afmonteringen og bortskaffelse af brændeovnen/pejseindsatsen samt tilmuring af hullet i skorstenen, hvor brændeovnen/pejseindsatsen var tilsluttet)

Fradraget omfatter ikke indvendigt malerarbejde i tilknytning til afmonteringen.

Du kan kun få fradrag, hvis ildstedet afmeldes af en autoriseret skorstensfejer, og du ikke har fået tilskud efter skrotningsordningen

Og her kan du læse mere om hvad der kan give håndværkerfradrag og hvilke betingelser der skal opfyldes for at få håndværkerfradrag: Håndværkerfradrag

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden