Håndværkerfradrag

Få billigere energirenovering og klimasikring med håndværkerfradraget. Læs, hvad BoligJobordningen er, hvordan du får håndværkerfradrag, samt hvad du kan – og ikke kan – få fradrag for.

Husk, at håndværkerfradraget ikke kan bruges i forbindelse med nybyggeri. Det dækker alene reparation og vedligeholdelse af eksisterende boliger.

BoligJobordningen bliver permanent

BoligJobordningen bliver med finanslovsaftalen for 2018 gjort permanent med enkelte ændringer i forhold til 2016 og 2017. Efter planen bliver lovforslaget endeligt vedtaget i anden halvdel af februar 2018 med tilbagevirkende kraft til 1. januar 2018. Det betyder, at du skal gemme din kvittering fra håndværkeren for at kunne få fradraget.

Fradragsberettiget arbejde, du har fået udført i 2017, skal betales senest 28. februar 2018 og indberettes på årsopgørelsen for 2017.

Håndværkerfradrag beregner

     

Se beregnerens forudsætninger 

Håndværkerfradrag – så meget sparer du reelt

Priserne kan være meget forskellige afhængige af bl.a. boligen, og hvor du bor i landet. Alle priser er inkl. moms. I forbindelse med fx faskiner, ventilation m.m. er udgangspunktet for beregningerne et almindeligt etplanshus på 140 m2.

Denne beregner er til fradraget for klimasikring og energirenovering, hvor du højst kan få 12.000 kr. i fradrag pr. person over 18 år pr. år. Du kan også få op til 6.000 kr. i fradrag for serviceydelser som vinduespudsning og rengøring, men det er ikke med i denne beregner.

Fradraget er sat til 28 procent. Fradraget kan variere fra kommune til kommune og fra person til person.

Du skal kun udfylde antal personer, opgavetype og antal/størrelse - så beregnes pris, arbejdsløn og fradrag.

Følgende ting, som det også er muligt at få håndværkerfradrag for, er af forskellige årsager ikke med i beregneren:

  • Vejrkompenseringsanlæg
  • Intelligent varme- ventilations- og lysstyring
  • Husstandsvindmøller
  • Udskiftning af faste belægninger med permeable belægninger

Har du spørgsmål, kommentarer eller forslag til vores beregner, vil vi meget gerne høre fra dig. Send en mail til web@bolius.dk.


Se betingelser for at få håndværkerfradrag

  • Du skal have almindelig skattepligt i Danmark og være fyldt 18 år inden udgangen af det år, hvor arbejdet blev udført.
  • Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi kan som de eneste dele fradraget, som de har lyst, uanset hvem der har betalt. Hver ægtefælle/samlever kan få fradrag for op til 15.000 kr. Beløbet overføres ikke automatisk mellem ægtefæller, så indtaste hver jeres andel i jeres årsopgørelse.
  • Hvis andre i en husstand skal have fradrag for udgiften, skal de have betalt et beløb svarende til fradraget. Beløbet skal betales elektronisk, enten til håndværkeren eller til den i husstanden, som har betalt, i forbindelse med dennes betaling til håndværkeren.
  • I en helårsbolig skal du bo der, mens arbejdet udføres.
  • Kun ejerne af en fritidsbolig (og deres ægtefæller) kan få fradrag for fritidsbolig. Selv om du har både helårsbolig og fritidsbolig, kan du højst få fradrag for 15.000 kr.

BoligJobordning - hvad, hvem og hvordan?

BoligJobordningen: 4 trin til håndværkerfradrag

BoligJobordningen: 4 trin til håndværkerfradrag

Tips & Råd

Ajourførtdato: fredag 16. december 2016

Regeringens BoligJobordning gør det muligt for dig at få fradrag for lønomkostninger til fx energirenovering og klimasikring. Vi guider dig trin for trin frem til håndværkerfradraget.

Håndværker i gang med at arbejde. Med ny permanent BoligJobordning får du fortsat fradrag på mange håndværksydelser.

Her er det nye håndværkerfradrag for 2018 og frem

Indsigt

Ajourførtdato: fredag 9. februar 2018

BoligJobordningen bliver gjort permanent fra 2018 og frem med ny finanslovsaftale. Aftalen giver fortsat fradrag på bl.a. håndværksydelser og – som noget nyt – installation af tyverialarm. Se, hvad du kan få fradrag for.

Værd at vide om BoligJobordningen

Værd at vide om BoligJobordningen

Tips & Råd

Ajourførtdato: tirsdag 3. januar 2017

Hvordan fungerer BoligJobordningen, hvad kan du få fradrag for, og kan du også få fradrag for arbejde i dit sommerhus? Få svar på de typiske spørgsmål om håndværkerfradrag her.

Hvem kan få håndværkerfradrag?

Hvem kan få håndværkerfradrag?

Tips & Råd

Ajourførtdato: mandag 13. februar 2017

BoligJobordningen gælder, hvad end du ejer eller lejer hus eller lejlighed. Men reglerne er særlige for folk i lejebolig, andelsbolig og ejerlejlighed. Læs, om du kan få håndværkerfradrag.

Tjekliste: 10 krav til dit håndværkerfradrag

Tjekliste: 10 krav til dit håndværkerfradrag

Tips & Råd

Ajourførtdato: onsdag 21. december 2016

Har du købt hjælp til rengøring eller gennemført energirenovering af din bolig, og er du i tvivl om, hvilke krav du skal opfylde, før du kan få håndværkerfradrag? Få svaret i Bolius' tjekliste her.

Hvilke ydelser udløser håndværkerfradrag?

Kan jeg få fradrag i BoligJobordningen for?

Kan jeg få fradrag i BoligJobordningen for?

Tips & Råd

Ajourførtdato: tirsdag 3. januar 2017

Kan jeg få håndværkerfradrag for træfældning, fjernelse af mos eller udskiftning af vinduer i et sommerhus med flere ejere? Det er nogle af de spørgsmål, I har stillet Bolius. Læs svarene.

Sådan indberetter du håndværkerfradrag

BoligJobordning: Sådan registrerer du dit fradrag

BoligJobordning: Sådan registrerer du dit fradrag

Tips & Råd

Ajourførtdato: fredag 9. februar 2018

Du kan få fradrag for service- og vedligeholdelsesarbejde på din bolig. Læs, hvordan du indberetter dine håndværksfradrag til SKAT, og hvilke frister du skal være opmærksom på.

Sommerhus: Sådan får du håndværkerfradrag

Sommerhus: Sådan får du håndværkerfradrag

Tips & Råd

Ajourførtdato: tirsdag 17. januar 2017

Det er muligt at få håndværkerfradrag for arbejde udført i sommerhuse, men ikke alle fritidsboliger og kolonihavehuse er med i ordningen. Læs, om BoligJobordningen gælder dit sommerhus.

Spørg eksperterne om håndværkerfradrag

Spørg eksperten

- se svarene på brugernes spørgsmål

Håndværkerfradrag - arbejde udført af private

Spørg Bolius

Ajourførtdato: mandag 12. december 2016

Skal der ikke altid være et CVR nr. på den der udfører arbejdet - for at få håndværkerfradraget ????? Vi har begge dårligt helbred, ...

Bolius - et helejet Realdania selskab