Håndværkerfradrag

Få billigere energirenovering og klimasikring med håndværkerfradraget. Læs, hvad BoligJobordningen er, hvordan du får håndværkerfradrag, samt hvad du kan – og ikke kan – få fradrag for.

Husk, at håndværkerfradraget ikke kan bruges i forbindelse med nybyggeri. Det dækker alene reparation og vedligeholdelse af eksisterende boliger.

BoligJobordningen fortsætter i det nye år

BoligJobordningen fortsætter i 2016 og 2017, men med en grønnere profil end hidtil. Her på temasiden kan du orientere dig om de ændringer, der er trådt i kraft 1. januar 2016.

Fradragsberettiget arbejde, du har fået udført i 2016, skal betales senest 29. februar 2017 og indberettes på årsopgørelsen for 2016.

Håndværkerfradrag beregner


Udgifter til materialer og arbejdsløn

Så mange penge sparer du

Se beregnerens forudsætninger 

Håndværkerfradrag – så meget sparer du reelt

Priserne kan være meget forskellige afhængige af bl.a. boligen, og hvor du bor i landet. Alle priser er inkl. moms. I forbindelse med fx faskiner, ventilation m.m. er udgangspunktet for beregningerne et almindeligt etplanshus på 140 m2.

Denne beregner er til fradraget for klimasikring og energirenovering, hvor du højst kan få 12.000 kr. i fradrag pr. person over 18 år pr. år. Du kan også få op til 6.000 kr. i fradrag for serviceydelser som vinduespudsning og rengøring, men det er ikke med i denne beregner.

Fradraget er sat til 33 % - det svarer altså til, at hver person får ca. 4.000 kr. Fradraget kan variere fra kommune til kommune og fra person til person.

Du skal kun udfylde antal personer, opgavetype og antal/størrelse - så beregnes pris, arbejdsløn og fradrag.

Følgende ting, som det også er muligt at få håndværkerfradrag for, er af forskellige årsager ikke med i beregneren:

  • Vejrkompenseringsanlæg
  • Intelligent varme- ventilations- og lysstyring
  • Husstandsvindmøller
  • Udskiftning af faste belægninger med permeable belægninger

LÆS OGSÅ: Håndværkerfradrag - det kan du få fradrag for i 2016 og 2017

Har du spørgsmål, kommentarer eller forslag til vores beregner, vil vi meget gerne høre fra dig. Send en mail til web@bolius.dk.


Se betingelser for at få håndværkerfradrag

  • Du skal have almindelig skattepligt i Danmark og være fyldt 18 år inden udgangen af det år, hvor arbejdet blev udført.
  • Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi kan som de eneste dele fradraget, som de har lyst, uanset hvem der har betalt. Hver ægtefælle/samlever kan få fradrag for op til 15.000 kr. Beløbet overføres ikke automatisk mellem ægtefæller, så indtaste hver jeres andel i jeres årsopgørelse.
  • Hvis andre i en husstand skal have fradrag for udgiften, skal de have betalt et beløb svarende til fradraget. Beløbet skal betales elektronisk, enten til håndværkeren eller til den i husstanden, som har betalt, i forbindelse med dennes betaling til håndværkeren.
  • I en helårsbolig skal du bo der, mens arbejdet udføres.
  • Kun ejerne af en fritidsbolig (og deres ægtefæller) kan få fradrag for fritidsbolig. Selv om du har både helårsbolig og fritidsbolig, kan du højst få fradrag for 15.000 kr.

BoligJobordning - hvad, hvem og hvordan?

BoligJobordningen: 4 trin til håndværkerfradrag

BoligJobordningen: 4 trin til håndværkerfradrag

Tips & Råd

Ajourførtdato: onsdag 6. januar 2016

Regeringens BoligJobordning gør det muligt for dig at få fradrag for lønomkostninger til fx energirenovering og klimasikring. Læs, hvordan du får fingre i fradraget.

Værd at vide om BoligJobordningen

Værd at vide om BoligJobordningen

Nyhed

Ajourførtdato: onsdag 6. januar 2016

Hvordan fungerer BoligJordningen, hvad kan du få fradrag for, og kan du også få fradrag for arbejde i sommerhus? Få svar på de typiske spørgsmål om håndværkerfradrag her.

Hvem kan få håndværkerfradrag?

Hvem kan få håndværkerfradrag?

Nyhed

Ajourførtdato: torsdag 7. januar 2016

BoligJobordningen gælder, når du bor i hus eller lejlighed, er ejer eller lejer. Men der er særlige regler for folk i lejebolig, andelsbolig og ejerlejlighed. Læs, om du kan få håndværkerfradrag.

BoligJobordningen: Hvem må udføre arbejdet?

BoligJobordningen: Hvem må udføre arbejdet?

Nyhed

Ajourførtdato: torsdag 7. januar 2016

Du kan både få fradrag for lønudgifter til privatpersoner og virksomheder i BoligJobordningen. Der er dog forskel på reglerne, alt efter typen af opgave. Bliv klogere her.

Håndværkerfradrag: Opfylder du kravene?

Håndværkerfradrag: Opfylder du kravene?

Tips & Råd

Ajourførtdato: torsdag 7. januar 2016

Har du fået udført service- eller vedligeholdelsesarbejde i din bolig, men er i tvivl om du kan få håndværkerfradrag? Find svaret i Bolius' tjekliste.

Hvilke ydelser udløser håndværkerfradrag?

Kan jeg få fradrag i BoligJobordningen for...

Kan jeg få fradrag i BoligJobordningen for...

Nyhed

Ajourførtdato: torsdag 7. januar 2016

Kan jeg få håndværkerfradrag for træfældning, fjernelse af mos eller nyt loft og gulvtæppe, har boligejere spurgt Bolius. Vi har fundet svarene - læs dem her.

Sådan indberetter du håndværkerfradrag

BoligJobordning: Sådan registrerer du dit fradrag

BoligJobordning: Sådan registrerer du dit fradrag

Tips & Råd

Ajourførtdato: onsdag 6. januar 2016

Du kan få fradrag for service- og vedligeholdelsesarbejde på din bolig til og med 2015. Læs, hvordan du indberetter dine fradrag til SKAT, og hvilke frister du skal være opmærksom på.

Sommerhus: Sådan får du håndværkerfradrag

Sommerhus: Sådan får du håndværkerfradrag

Nyhed

Ajourførtdato: torsdag 7. januar 2016

Det er muligt at få håndværkerfradrag for arbejde udført i sommerhuse, men ikke alle fritidshuse er med, og en række krav skal være opfyldt. Læs, om BoligJobordningen gælder dit sommerhus.

Spørg eksperterne om håndværkerfradrag

Spørg eksperten

- se svarene på brugernes spørgsmål

Forsikringsskade/håndværkerfradrag

Spørg Bolius

Publiceret: onsdag 11. december 2013

I jeres fortolkning står der at det kun er en andel af selvrisikoen der kan fratrækkes. Hvor det står det loven. Jeg kan kun læse at der...

Håndværkerfradrag - arbejde udført af private

Spørg Bolius

Publiceret: onsdag 10. juli 2013

Skal der ikke altid være et CVR nr. på den der udfører arbejdet - for at få håndværkerfradraget ????? Vi har begge dårligt helbred, ...

Bolius - et helejet Realdania selskab