Spørg Bolius

Kan jeg renovere mit badeværelse med microcement?

Jeg skal have renoveret mit badeværelse, hvor jeg gerne vil lave nye overflader på gulv (conteco beton) og vægge (nye klinker) uden at nedtage eksisterende klinker og ændre på eksisterende afløb. Der er ikke vådrumssikring nu. Mit spørgsmål er, om det muligt at opnå en tæt vådrumssikring ved eksisterende afløb uden at skulle ændre eller skifte afløb og hvordan dette evt kan ske.

Mvh Jakob

Hej Jakob
Jeg er bange for, at det vil være en falsk tryghed “bare” at smøre en microcement ud på det underlag, også selvom der er tale om det gode Conteco (som umiddelbart er det eneste lignende produkt godkendt til vådrum). Der bør laves en vådrumssikring sammen med overfladebehandlingen.
Særligt kritisk er det ved gulvafløbet, som du også selv er inde på. Men hvis du vælger at ændre gulvafløbet, kan du muligvis godt få lavet et godt resultat oven på de eksisterende fliser, men sammen med en ny vådrumssikring.

Beklager den lidt nedslående løsning. Men man skal passe meget på med overspringshandlinger, når det kommer til vådrum.

Jeg håber I kan bruge mit svar. Held og lykke med det.   

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden