Spørg Bolius

Renovering med microcement på fliser

Hej Bolius.

Vi fik en virksomhed til at lægge fliser i vores badeværelse for 1,5 år siden. Vi kan huske at de lagde en membran på gulvet, dog ikke inde i brusevæggen… desværre…. i teorien er vores gulv vådrumssikret, men ikke brusevæggen.

Vi har taget stilling til at vi ikke tør at fortsætte med en utæt væg, da problemet bare vil vokse. Vi har heller ikke lyst til at pille det hele ned for at lægge de samme (nye) fliser op igen, da det er sildeben og det kostede
meget, særligt i timeløn. Underlaget er ikke råddent, vi har undersøgt det ved at en murer har pillet en flise af væggen.
Underlaget er vind-gipsplade. Der mangler “bare” membranen. Siges skal også at denne virksomhed ikke findes mere pga konkurs, så vi har ikke mulighed for at anmelde problemet.

Mit spørgsmål er: Kan man lægge én membran ovenpå fliserne på væggene i brusenichen og så få den tildækket med microcement/silkecement?

Meningen er at skaffe én murer til at lave hele arbejdet

Jeg håber på svar

Mvh Jacob

Hej Jacob

Jeg kan desværre ikke anbefale den løsning. 
Problemet ligger ikke i selve vægfladen, den kunne man sikkert gøre tæt nok. Det er mere samlingen mellem gulv og væg som jeg er bekymret for. 
Og når det så er sagt, så er hele opbygningen/udformningen af væggen forkert. Så det er desværre ikke noget jeg vil anbefale jer at bygge videre på.

Beklager mit lidt kedelige svar. 
Vådrum er alvorlige, og skaderne kan være store derfra, hvis ikke tingene laves ordentligt.

Jeg håber I kan bruge mit svar. 
Held og lykke med det.   

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden