Spørg Bolius

Nyt badeværelse på 1. sal: - Hvordan laver vi et gulv, der er stabilt nok til mikrocement?

Hej Bolius

Vi skal i gang med at renovere vores hus fra 1974 - og det er jo blevet en noget dyr affære. For at spare lidt penge skal vi derfor alligevel ikke have et støbt betondæk på 1. sal, der hvor badeværelset skal være.

Da vi af denne årsag ikke kan få fliser på gulvene, vil vi høre, hvilke alternativer der er.
Håndværkerne mener, at vi skal have vinyl overalt. Det vil vi af æstetiske grunde rigtig gerne undgå.

Vi har spurgt en producent af microcement, om det er egnet til brug på en let gulvkonstruktion i et badeværelse. Det er det, siger de, hvis vi vådrumssikrer rummet.

Microcement, silkecement osv. ser jo flot ud, og er helt sikkert vandtæt, men vi er i tvivl om, hvorvidt forsikringen vil dække, hvis vi får en vandskade og har et badeværelse på 1. sal udført i microcement.

Kan I hjælpe os med et svar?

Pfh. tak - Familien Salbøg

Hej med jer

Der findes en række forskellige muligheder for at sikre jer et godt, stærkt og ikke mindst stift gulv, som både kan holde fliser og microcement.

Her må jeg på det kraftigste anbefale, at I kontakter en rådgivende ingeniør eller konstruktør, som kan give anvisninger til en sådan opbygning, der er stiv og stærk nok til, at der ikke kommer revner og deslige.

I kan også læse nærmere om dette i den gode SBi-anvisning 252, Vådrum. Her beskrives, hvordan etagekonstruktionen skal være. I kan også læse her på Bolius med gode opbygninger af lette vådrumsgulve: Gulvtyper og gulvopbygninger - få et overblik her 

Der findes også en række pladeløsninger, som kan bruges til lette vådrum. Men det kræver fortsat en god og stiv konstruktion under. Det kunne fx være Wediplader eller lignende.

Held og lykke med det. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden