Spørg Bolius

Kan jeg sætte min ejerforening på pause?

Hej med jer.

Min virksomhed har i mange år ejet 3 ud af 4 lejligheder i en ejendom, og dermed også administreret ejerforeningen. Vi har her d. 1 november opkøbt den sidste lejlighed i ejendommen, således at vi nu ejer alle 4 lejligheder. Det betyder også at vi ønsker at gøre ejerforeningen 'passiv' således at det ikke er nødvendigt for
os at lave regnskaber og afholde generalforsamlinger årligt.

Ved I hvordan man lettest gør dette? Den skal helst ikke fjernes helt, i tilfælde af salg.

Mvh Camilla

Hej Camilla
 
Ejerforeningen, samt ejerne i foreningen, er bundet af ejerforeningens vedtægter. Hvis ikke der er lavet specifikke vedtægter for ejerforeningen, så gælder Normalvedtægten.
Under alle omstændigheder vil der fremgå, at der skal laves et årsregnskab, og at dette skal godkendes på generalforsamlingen. 
Jeg har aldrig hørt om begrebet en passiv ejerforening, så min vurdering er, at hvis ejerforeningen skal gøres passiv, sådan at der ikke længere er pligt til at udarbejde årsregnskab, så skal ejerforeningen opløses. Det gør jo så (desværre) også, at den ikke vil være der, hvis i sælger 1 eller flere af ejerlejlighederne i ejendommen.
Betingelserne for opløsning vil fremgå af ejerforeningens vedtægter.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Rasmus Lindsten, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden