Spørg Bolius

Kan jeg tilbageholde betaling, svarende til fejl og mangler?

Til Bolius

Ved arbejde udført i medgået tid og tilgået materialer, kan jeg som bygherre så tilbageholde et beløb der svarer til de væsentlige fejl og mangler der er konstateret i projektet?

Dbh. Casper

Hej Casper

Det er svar med modifikationer. For det kommer typisk an på hvad der er aftalt vedr. dette, herunder om I er enige om disse mangler eller ej. Så der er en del variationer af dette spørgsmål og tilhørende svar.

Som udgangspunkt skal du betale for det udførte arbejde, når det er udført.

Så må du godt holde penge tilbage for ikke udførte arbejder, og for så vidt også for mangelfyldt arbejde. Ofte er man som parter så ikke helt enige om, hvad der er mangler og hvad der ikke er. Og så skal du betale for de dele af arbejdet som I trods alt ER enige om.

Her holder mange bygherre uforholdsmæssige store beløber tilbage, og så går det sjovt nok i hårdknude. For entreprenøren vil ikke udbedre mangler førend han får sine penge, og du vil ikke betale før manglerne er lavet.

Sådan efter ”bogen” så er det dig der skal påvise, at der er mangler. Og hvis entreprenøren hverken vil lytte til dig eller din eventuelle rådgiver, så er du nødt til at få sagen belyst via et syn og skøn, af en skønsmand.

Det er lidt omstændeligt med dette, men det kan blive sidste instans. Er håndværkeren medlem af enten Dansk Byggeri, Dansk Håndværk, Tekniq eller lign. har de et ankeklagenævn som du kan bruge til dette.

Så jo, du må gerne holde penge tilbage. Men du skal være sikker i din sag, eller risikerer du at skulle betale renter senere, af den ikke rettidigt betalte regning, hvis det viser sig at du ikke har ret i dine klager.

Håber du kan bruge svaret.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden