Kaffegrums kan sandsynligvis holde katte væk fra din have. En del katte vil holde sig væk fra dit bed, hvis du har strøet kaffegrums ud på jorden, da mange katte ikke bryder sig om lugten af kaffe.

Der kan dog også være katte, der ikke lader sig påvirke af kaffegrumset og derfor alligevel besørger i dit nyligt anlagte blomsterbed.

Hvorfor virker kaffegrums skræmmende på katte?

Nogle dufte tiltrækker katte, mens andre dufte frastøder dem. Og kaffe er altså en af de dufte, som mange katte ikke kan lide. Det samme gælder stærke dufte som duften af citron og hvidløg. Jo kraftigere kaffe-, citron- eller hvidløgslugt, jo bedre, hvis du vil være fri for kattene.

Katte elsker at besørge i nyligt opgravet muld, så det er især i sådanne bede, du skal sætte ind. Katte har desuden en tendens til at komme tilbage, skrabe og besørge de samme steder igen og igen - for at markere deres territorium.

Pas på kaffegrums til hunde

Hvis du har hund, skal du tænke dig om en ekstra gang, inden du strør kaffegrums ud.

Produkter, der indeholder koffein, som kaffe gør, kan nemlig være giftige for hunde. Hvor store mængder, der skal til for, at en hund bliver forgiftet, afhænger bl.a. af, hvor meget hunden vejer, og hvor meget koffein den indtager.

Kilde: Den Danske Dyrlægeforening

Hold katte væk fra haven med kaffe

Sådan gør du:

  • Tag den kolde kaffegrums fra filteret eller stempelkanden, når du har lavet kaffe. 
  • Strø det ud over dit bed - hvis du ikke har så meget, så prioritér kanterne. Jo tykkere lag, jo kraftigere vil duften være.

Det er lige meget, hvilket tidspunkt på dagen du strør kaffegrumset. Kaffegrumsen indeholder også næringsstoffer, der fungerer som gødning. Så lidt kaffe er også godt for planterne, men undgå at overdosere.

Hvor lang tid skal kaffegrumsen blive liggende?

Katte har en bedre lugtesans end vi mennesker, og et lag kaffegrums kan derfor godt holde lugten af kaffe og dermed kattene væk i op til en uge. 

Har du først haft besøg af besørgende katte i dit bed, skal du blive ved med at strø kaffegrums et par uger efter, katten er holdt op med at komme. Lugten af afføring og urin fra kattene vil nemlig findes ved bedet et godt stykke tid. Stopper du for tidligt, kan lugtene tiltrække nye katte.