Spørg Bolius

Kan man få fat i en ny men oprindelig finérdør fra 50'erne – eller kan den repareres?

Til Bolius

Vi bor i et Johan Christensen rækkhus fra 50'erne i Virum og har en af de oprindelige døre i finér (193,5 X 3,3 X 71,3 cm) som er meget slidt.
Det er døren ind til badeværelset, hvorfor den naturligvis er påvirket af vand og fugt mv. Men nu har den slået sig på en måde, så den ikke længere kan lukkes. 

Så spørgsmålet er, om du/ ved, hvor man kan få en ny men gammel (oprindelig) dør alternativt hvordan man kan reparere den.

Mvh Dorthe M

Hej

Tak for spørgsmålet. Det er svært at rådgive om, da jeg ikke har set døren og dens tilstand.

Men jeg kan udmærket forestille mig skaderne med finer der springer springer af i lag og løsner sig fra rammen grundet fugtpåvirkning. Det skal næsten gå galt med at rammen slår sig på et tidspunkt, da fugtforholdene jo næsten konstant er uens på hver sin side af døren.

Jeg tror næppe at I kan finde en tilsvarende brugt dør. Måske i nabolaget? Det vil være et stort held.

Bevarelse af den originale dør er et godt udgangspunkt. Men jeg kan ikke afgøre herfra, om en reparation kan betale sig i forhold til udgiften til en ny tilsvarende dør. J

eg vil foreslå, at I kontakter og forespørgerhos et godt snedkerfirma om pris for reparation/udskiftning og gerne medsender et par fotos af døren og dens skader. Jeg kan af gode grunde ikke anbefale et navngivent snedkerfirma.

God week-end!

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Frants Frandsen, arkitekt

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden