Spørg Bolius

Kan skovmyrer spise mit træhus?

Hej

Ved vores sommerhus har vi en myretue med skovmyrer der ligger ca. 1 m fra huset. Den har været der i nogle år. For ca. 3 år siden fik vi nyt tag på vores permanente bolig. Jeg savede de gamle lægter op og lagde dem i en bunke tæt på myretuen som brænde. Skovmyrerne har nu invaderet denne bunke, og jeg kan se,
at de har gnavet betydeligt i lægtestumperne.

Mit spørgsmål er nu; skal jeg være bekymret for, at skovmyrerne beskadiger træet i sommerhuset? Huset er bygget af finsk lærketræ. Hidtil har jeg ikke bemærket myrerne i huset.

Med venlig hilsen Hans Jørgen 

Hej Hans Jørgen

Alminelige skovmyrer kan ikke gøre skade på et sundt træhus. 
Hvis det er træ som er så stærkt opfugtet, at man nærmest kan pille det fra hinanden, kan myrerne også gå i det. Men så fugtigt træ han man forhåbentlig ikke i sit hus. 
 
Så nej, skovmyrer kan ikke nedbryde dit sommerhus. 
 
Men der findes en type myrer, der hedder herkulesmyrer, som går i træ. De er noget større end almindelige skovmyrer.  De kan være meget skadelige. De findes i Nordsjælland og i Nordjylland.

Har man mistanke om at det er herkulesmyrer, bør man få gjort noget ved det med det samme. 
Der er også den art myrer som hedder orangemyrer. De er også sorte som skovmyren og blanke. Grunden til de kaldes orangemyrer er at de smager af appelsin. Den art myrer kan også forårsage skader på træ. Men ikke i samme grad som Herkules-myren.

Det lyder som om at de lægter, der ligger udenfor, har fået en del fugt og derfor er nemme for skovmyrerne at gnave lidt i. Er myrerne lidt større en almindelige skovmyrer bør du få undersøgt om det er Herkules myrer, når nu sommerhuset ligger i Nordjylland.

Du kan læse mere her:  
Insekter i boligen? Tips til effektiv bekæmpelse af 20 almene arter
Hvordan slipper du for myrer indendørs?

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden