Spørg Bolius

Myrer i annekset trods vi har haft skadedyrsfirma ude - kan myrerne skade konstruktioner/materialer og bringe fugt ind?

Hej Bolius

Jeg har haft myreinvasion i mit anneks i et års tid - proff. firma har været ude talrige gange for at lægge myremiddel ud, og i efteråret troede jeg angrebet var stoppet. Nu, med forårsvarmen er der atter fuld aktivitet. Firmaet vil opkræve mig nye 2000 kr. for en periode mere, som desværre har vist sig ikke at løse problemet, så det kan blive en bekostelig omgang for tvivlsom effekt. Hvad i alverden stiller jeg op, hvis ikke engang de proff. kan løse problemet? Jeg er bekymret for, at de slæber fugtigt redemateriale ind, eller gnaver membranen på græstørvstaget igennem med heraf følgende fugtproblem.

vh Karin

Hej Karin

Ja, det er nu at der kommer myrer. Og det bliver ved i et lille stykke tid, men så forsvinder de igen, typisk i midten-slutningen af juli.

Almindelige myrer, gør meget sjældent skade på huse.

De er ikke kendt for at gnave i konstruktioner, eller for at hive fugtige materialer ind. Det er Herkules murer, som kan gøre skade, men de er sjældne.

Hvis du kan, er det bedste blot at leve med dem i den korte tid de nu er synlige.

Hvordan slipper du for myrer i huset?

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden