Spørg Bolius

Kan vi ændre konvektor foran vinduer til gulvkonvektor - og hvad koster det?

Hej Bolius,

Jeg har læst jeres artikel omkring gulvkonvektorer (https://www.bolius.dk/gulvkonvektor-radiator-i-gulvet-19094) og finder den meget inspirerende ift. at gøre vores 70’er hus mere tidssvarende.

Vi har i dag et langt skrummel af en lavkonvektor stående i vores køkken-alrum ud mod et stort vinduesparti. Den er en smule skæmmende for rummet, og det ville helt klart gøre noget positivt for rummet hvis man kunne lave en anden løsning.

Vi har flisegulv af håndlavede moler-sten.

Er det muligt at omlægge til gulvkonvektor, og kan i sige noget om hvilket prisniveau man skal forvente?

Hej med jer

Der er efterhånden længere imellem at folk får lavet gulvkonvektorer i private huse. Men det er reelt noget jeg relativt ofte anbefaler. 

Moderne huse, eller moderne renoveringer af huse indeholder ofte gulvvarme hvilket er en god og mærkbar måde at fordele varmen over et større område.

Men selv en god gulvvarme kan komme til kort hvis der er større vinduespartier, og derfor kan det være en fordel med konvektorer under større vinduer, og særligt hvis man bor udsat - eksempelvis ud mod havet.

Etablering af en konvektorgrav er ikke svært som sådan, men det kan være omstændeligt. Det er selvsagt også meget afhængigt af den nuværende konstruktion.

Men jeg ville skønne det til at koste 2-3 dages arbejde for 1-2 mand, ergo taler vi en 20.000 - 30.000 kr. plus diverse materialer, herunder en ny komvektor. Så det kan sikkert nemt koste en 30.000 - 40.000 kr.

Økonomien er meget afhængig af størrelse og gørelse, så tag det med et stort gran salt.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden