Spørg Bolius

Store vinduespartier, skal vi vælge konvektor eller gulvvarme?

Hej Bolius

Vi har nogle store vinduespartier og VVS´eren siger gulvvarmeslanger i spånplader med parketgulv ovenpå og et vennepar siger at de er blevet anbefalet at lave en konvektor.

Det er i vores stue og et tilstødende værelse

Hvilken løsning skal vi gå med??

Håber at I kan hjælpe os med et svar

mvh Mikael B

Hej Mikael B

Meget er afhængigt af hvor gode dine vinduer er, og hvor tæt du ønsker at kunne være på dem. Gulvvarme kan have svært ved at modvirke det kuldenedfald som kommer fra store vinduespartier, så i langt de fleste tilfælde ville jeg pege på en konvektor eller en radiator, som man så kunne finde i en pæn udgave, eller placere eller bygge noget om. Men så ryger en del af fidusen med de høje vinduer jo desværre.

En lidt dyrere løsning kunne være at få begge dele. Gulvvarmen giver de fordele vi kender med et dejligt varmt gulv, og en god varmefordeling i rummet, mens konvektoren sørger for at kuldenedfaldet fra vinduet ikke generer komforten, og gør det muligt at benytte rummet bedst muligt.

Vi har en artikel som beskriver lidt af fordele og ulemper omkring konvektorgrave: Gulvkonvektor radiator i gulvet
Og her er en om Gulvvarme i nye gulve fordele og ulemper

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden