Spørg Bolius

Kan vi forlænge lejekontrakt på værelse?

Hej

Vi udlejer en del af kælderen (2 værelser) ud til en studerende. Vi har udarbejdet en lejekontrakt, hvori der står, at lejeren har adgang til køkken og toilet. Men ikke eksklusivt. Selvom det i praksis foregår sådan. Der står også, at udlejning er begrænset til en given dato ( 1 år og 11 måneder før indflytningen). Nu ønsker begge parter at forlænge 1 måske 2 år yderligere. Men hvordan står vi ejere og beboere af resten af huset i forhold til, at lejeren måske senere kan nægte at flytte (2-års-reglen)? Skal vi smide vores gode lejer ud og lede efter en ny? eller kan vi få lov til at fortsætte det gode forhold?

Det skal lige tilføjes at iflg BBR er kælderen anført med koden KL, hvilket vel betyder kælder.

Vh Hans P. 

Kære Hans P.

Der er ikke noget der hedder 2-års-reglen i forbindelse med at man udlejer et værelse. (toårsreglen i lejeloven handler om hvornår en lejer har ret til at fremleje sin lejlighed)

Når du udlejer et værelse med adgang til køkken og bad i det hus hvor i selv bor, gælder de regler der er for udlejning af værelse.
Men hvis der er selvstændigt køkken bliver lejemålet betragtet som en lejlighed, hvilket betyder at opsigelsesvarslet er 1 år.
Læs mere her: Udlejning af værelse

Hvis kælderen ikke er godkendt til beboelse og registreret som boligareal, må den ikke benyttes som sådan og ikke lejes ud til beboelse.
Læs mere her: Love og regler om kælderen

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden