Spørg Bolius

Kan vi fylde krybekælderen op med (flamingo) isolering, og så undgå at lave nyt betondæk?

Hej Bolius

Jeg har et hus med krybekælder, hvor jeg gerne vil delvist fjerne krybekælderen i opholdsrummet og etablerer et nyt terrændæk m. flamingo osv...note: vil gerne undgå at skulle støbe beton gulv.

Mit første spørgsmål går på, hvorvidt det er lovligt/muligt at beholde remmene som værende den bærende konstruktion, og derudover fylde krybekælderen op med flamingo, isolering ? -

hvis dette er er en ok løsning, hvad vil i så anbefale at fylde krybekælderen op med ?

Andet spørgsmål, hvilke krav er der ift. rørføring i en krybekælder der evt. ville blive fyldt med flamingo eller lign. er der nogle særlige krav eller lign. jeg skal være opmærksom på ?

Mvh. Casper

Hej Casper

Jeg kan næsten starte og slutte med det første spørgsmål. Nej, det er ikke muligt. Du vil helt sikkert kunne finde håndværkere som tilbyder forskellige løsninger til at fylde din krybekælder med polystyren, lecanødder og andre isoleringsmaterialer, men det er ikke tilrådeligt. Fugtforholdene vil blive markant ændret, og hvad der måtte være/komme af fugt vil ikke kunne komme væk. dermed vil der meget nemt kunne komme skimmelsvamp og måske på sigt råd og svamp i selve trækonstruktionen. Indtil for nogle år siden, var der nogle anvisninger på isolering af krybekælder hos Videncenter for Energibesparelser. Men de blev fjernet og der er nu kun anvisningen om hvordan man skifter til et nyt terrændæk MED betondæk Terrændæk - efterisolering ved opbygning af nyt terrændæk - www.byggeriogenergi.dk - Videncenter for Energibesparelser i Bygninger

Det er dog også muligt at bygge et terrændæk op uden beton, så skal man blot have den trædefaste isolering afsluttet med en membran og gulvplader. Det vil du kunne finde en del løsninger på, ved at søge efter 'terrændæk uden beton'.

Inden du kaster dig over arbejdet, ville jeg anbefale dig at få en snak med en lokal vvs'er. Der er en del arbejde under og i terrændæk, som de bør være inde over.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden