Spørg Bolius

Kan vi genbruge gamle gasbetonsten til garagevæg?

Hej Bolius

Har i viden om genbrug af de gamle gasbeton sten - dem der er 19 x 20 x 47(59) - dem med "streger" på?

Jeg skal bruge 30 til lukning efter en garageport?

Venlig hilsen Rene D

Hej Rene

Det kommer meget an på gasbetonstenenes tilstand om de kan genbruges eller ej.

Er det sten som har været i overskud og aldrig er blevet brug tidligere? I så fald kan de ifølge Videnscentret for cirkulær økonomi godt genbruges.

Hvis de til gengæld har været opmuret tidligere og nu er revet ned, så er mulighederne mere begrænsede. Her skal du være opmærksom på om stenene på nogen som helst måde har taget skade. Er de revnede, har de tegn på frostskader og sidder der store mængder gammel mørtel på? I så fald vil jeg ikke anbefale at bruge stenene til projektet.

Jeg synes dog at det er en rigtig godt tanke at genbruge gasbetonstenene, og hvis de er for medtaget til at bruge til lukning af garageporten, så kan du overveje at bruge dem i andre, mindre projekter. Fx som kanter for bed eller bålplads ude i haven, eller måske som støtte under et arbejdsbord i skuret.

Med venlig hilsen

Sarah Sonne Glatz

Sarah Sonne Glatz

Fagekspert

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden